CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, September 12, 2009

:: CERITA SI BINTANG ::

salam u olls.. camner hari ni. tinggal beberapa hari sahaja kita hendak beraya. bagaimana plak dengan persiapan beraya. dalam bercerita pasal persiapan nak beraya, aq nak citer la sikit pengalaman semalam aq. citer benar ni tau!

CERITA 1
biasalah... nak raya mesti g shopping, cam n3 sblm ni aq der cakap short list destinasi yang perlu aq pegi jumaat lepas. Mula2 destinasi aq tuju adalah Jakel, pegi situ pon mak aq pesan belikan cadar. Lagipun murah sikit kat situ coz aq dah belek risalah sebelum ni. masalah nyer.. masa nak parking xder tempat kosong, tawaf ler bangunan tu lebih dari 5 kali, lastly singgah kat Kipmart jerk, masuk kipmart xder benda menarik nak beli. Kuar balik dan cari parking lagi nak ke Jakel ni, geram x jumpa2 gak. Aq parking jauh sikit, tinggal member aq dalam keter. Aq ngan adik aq pegi la Jakel tu cari cadar yang dimaksudkan, tapi bukan setakat cadar je aq beli, karpet buluh sekali aq angkut naik keter. dah Settle aq teruskan perjalanan ke Giant plak. Datang2 jer terus g kat kedai minyak wangi. ala wangian yang x beralkohol. 1 ml baru RM3. Aq ambik 10ml jenama BOSS, adik aq 10ml gak tapi Hugo Boss, member aq ambik 15ml Armani. Ala biasa2 jer, nak wat rayer katakan. nak beli yang ori memang x mampu lor..

CERITA 2
Lepas beli minyak wangi tu, we alls masuk kat dalam pasaraya. rambang mata nak beli. macam2 benda terfikir nak ambik. dalam kesederhanaan berbelanja penuh gak satu troli. hahahhahahaha... bukan per, aq beli sekali barang keperluan mak kat kampung. Time nak bayar aq rasa bengang sikit la.. orang ramai nak bayar tapi kaunter yang bukak cumer 3 jerk.. bayangkan kalau satu barisan ader 15 orang.. ble nak siap nyer. padahal kaunter banyak tu.. tetiber je satu kaunter tu wat hal, komputer hang.. x mangamuk orang line tu. habis orang yang ader kat kaunter tu kena maki hamun. baik technician, supervisor mahupon cashier kat situ. silap mereka jugak.. dah tau ramai orang ramai lagi2 musim perayaan ni. bukak la banyak sikit kaunter, x yah nak beratur panjang sangat. soal kekurangan staff bukan alasan coz mereka perlu tangani perkara ni sebelum puasa lagi coz mereka pasti akan tahu kemungkinan ramainya orang akan datang berbelanja.

CERITA 3
Dah petang baru sampai Angsana, kat sini shoping baju t-shirt je. Sajer2 je tengok baju2 kat sini. beli sehelai je. baju coklat jenama Milano, biasa2 jer. Malas nak lama2 kat ruang pakaian coz rambang mata. Tu pon layankan member.. berhabis sampai Rm500 kat situ, tu belum lagi dia beli kasut kat al-Ikhsan dan barangan keperluan diri kat Watson. Layan kan jer la... aq tetap biasa dengan low profile.. ceh.. ceh... sbnrnya boring kat angsana tu coz dah penat kot dari tadi asyik shopping. pe2 pon barang2 untuk mak n ayah aq dah beli. itu sbnrnya keutamaan aq untuk tahun ni. ye la... aq dah kejer 2 tahun, so harapan syawal tahun ni nak banyakkan masa dengan family. bukan selalu balik kampung.. Tahun ni pertama kali aq belikan Hadiah untuk mak n ayah.. bagi aq ni yang sesuai kot.

CERITA 4
Dah kol 5.30pm we olls berangkat pulang setelah bonet belakang penuh. huhuhuhu.. nasib la New Saga BLM ni bonet beso. Kalau x tempat duduk blakang la yang penuh gedabak. Balik jer sampai umah jenuh naik tangga sampai tingkat 4 dengan barang yang banyak tu berplastik2. lepak jap.. hilangkan kepenatan n peluh2 yang mengalir keluar. G masak mee goreng, maklumlah dah nak berbuka, kol 7 dah nak masuk kerja lagi. Uh.. penat wei.. Siap2 jer terus mandi n gerak g kerja. tapi sampai lambat, berhenti kat petronas makan tapau mee yang aq goreng tadi. huhhuhhuhuhu...

CERITA 5
masuk kejer cam biasa. xder customer yang banyak kerenah hari ni. so senang la kejer aq hari ni. malam ni memang mengantuk giler, memang x blh blar... kepala hotak ingat nak balik jer.. tup2 tengok jadual hari ni balik kol 3 pagi. peh.. lama lagi nak sampai umah. masa dok layan ngantok, tetiber jer ader mamat dok sblah aq, citer dia kena saman dngn polis la, minyak motor habis la. aq ni malas nak layan orang2 cam ni. dah kol 2 pagi, giler aper nak percaya. tetiber je hati aq ni kesian. lagipon stesyen minyak xder yang 24jam sekitar sini. lama gak pk baru aq hantar dia beli minyak kat petronas. pass tunjuk jalan balik aq masuk keje cam biasa. sbnrnya aq malas nak tolong coz sblm ni aq dah terkena satu kes yang aq jumpa mamat terbaring kat tepi jalan. masalah nyer xder motor n tanda2 kemalangana kat situ. takut gak nak tolong coz skrg ni macam2 leh berlaku. akhirnya masa balik pon sampai.. tapi memang kecewa. minyak wangi yang aq beli tadi jatuh n pecah.. pergh.... aroma yang menusuk kat hidung bertambah sakit hati jerk.. nak wat camner. memang xder rezeki nak beraya pakai minyak wangi tu.... wargh!!!!

4 comments:

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

wah sakan bershoping yer...huhu

Primadona69 said...

meriah cite abg skrg ni....
dulu..
i ni rakan g shoping..
skrg ni...
x lg..
huhuhu

Tunjuk Bintang said...

Ahmad Firdaus Haikal Arham

x tau la tahun ni.. tahun lepas rayer naik motor, so barang pon sikit jer la beli. sekarang raya naik keter, so banyak ler barang yang nak dibeli. hehehehe..

Tunjuk Bintang said...

Primadona69

nak wat camner dik, hidup ni x tentu pasang surutnya. biler nak lumba keter baru ni.. keter aq 1.3 dah sama dengan keter ko 1.3 gak..