CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 26, 2009

:: HIDUP NI MEMANG PAYAH ::

salam aidil adha kat semua pembaca n follower setia TB, semoga mana2 yang pulang kekampung selamat sampai, kasihan ye primadona69 kena kerja. huhuhuhu... kepada zain_azuan yang kena keje gak. huhuhu.. xper nanti aq bawa ole2 dari kampung.

sedang orang lain memeriahkan hari raya korban, aq plak kehilangan henset. henset tu belum sampai seminggu aq guna. plastik cover screen pon lom tanggal lagik. dah la sebelum ni aq kehilangan dompet. aq pon masih x faham.... kadang2 bengang gak kan kenapa leh jadi camni. nak kata aq cuai.. emph.. ntah la, masalahnyer dompet n henset aq tu hilang kat tempat keje. aq dah syak lain jerk kan. tapi nak wat camner.. mana leh tuduh2 jer. nanti per plak orang cakap. sekali lagi aq hanya berkata " memang dah bukan rezeki aq ".

ada la sorang kenalan bertanya: "apa yang ko rasa ble malang bertimpa2 jatuh kat ko". agak2 camtulah kan ayatnyer. uh.. dengan senang hati aq jawab. "nak wat camner.. walau apa pun yang terjadi, hidup ni perlu diteruskan." xkan aq nak gantung diri plak... x tau hati kecewa bukan kepalang. besar mana tahap kesabaran ni. tuhan saja yang tahu berkecamuk hati ini.. apa lagi hikmah yang Tuhan nak bagi kat aq pon x tahu. ishk.. x baik tau cakap camtu. iyalahkan takdir itu memang dah ditentukan untuk aq.. dah la.. malas nak fikir2 lagi. memang malang tu x dijangka.

_______________________________

Layarkan kehidupan
ke destinasi pilihan
nikmatilah keindahan
yang tak dijanjikan.

Hayatilah keperitan
baru bisa mengertikan
kemanisan, kebesaran
rahsia kebenaran.

Yang tinggal kita mencari
hidupnya tanda misteri
kita tafsirkan
sukar diertikan

Hidup ini memang payah
kadang gelap kadang cerah
hati ini jika resah
siksa jiwa takkan sudah

Hidup ini memang payah
kuterima kuberserah
hati ini bila pasrah
yang susah bisa mudah

Bersama yang susah
adanya mudah...
bersama yang susah...
mudah...

Arus deras kehidupan
dikejar dan ditinggalkan
terima yang ditakdirkan
tulus kesyukuran
dalam jiwa perperangan
duka resah sendirian
kita dalam pengorbanan
pinta keampunaan.

Yang tinggal kita mencari
hidupanya tanda misteri
kita tafsirkan
sukar diertikan
_______________________________

p/s: selamat hari raya aidil adha. kambing n lembu jangan takut yerk.. berkorban la per yang ader..


Wednesday, November 25, 2009

:: MY BUNNY ::

Salam kembali ke blog TunjukBintang. Nak share pic my new bunny. so cute... sepasang arnab putih gebu. Akhirnya niat untuk memiliki sepasang arnab tercapai gak. maybe pass ni nak beli yang lain color plak. zain_azuan xnak tukar.. xper....

My Bunny kat dalam cage yang baru di siapkan segala peralatannya


so cute... comei nyer...

releks2 jerk... pass kena syampu. emmm.. wangi


==================================

Semua tahu kamu cantik
Semua tahu kau menarik
Kau bidadari terhebat
Membuat cintaku makin kuat

Kadang2 ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mau pergi
Bisa hati kau ada dicuri

Please... Please... Please...
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar bukan untuk curangimu,

Please... Please... Please...
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang bawa yang kau pesan
Diriku untukmu…

Semua tahu kucintamu
Semua tahu kau milikku
Ada pun yang memandangku
Betapa beruntungnya aku

==================================



p/s: plz..plz.. kamu jangan nakal

Monday, November 23, 2009

:: HARI JADI MAK ::



Selamat hari jadi angah ucapkan kat mak, semoga mak sihat selalu, dihujani dengan rezeki n nikmat Allah, berbahagia dengan kehidupan sekarang. Angah masih ingin terus bersama mak, andai kita x ditakdirkan untuk bersama lagi. Sama2lah kita mendoai antara satu sama lain. Nanti mak pergi wat pemeriksaan susulan kat spital diharap segalanya bertambah baik. Mak jangan sedih yerk, mungkin nasib kita camni, diluar sana pasti ader orang lain yang teruk dari kita. bersabarlah menghadapi segala dugaan yang mendatang.

benarkanlah angah memberi kebahagian untuk mak, kuatkan semangat. sesungguhnya angah sayang kat mak. muah... muah.. jumpa hari raya haji nanti.

Sunday, November 22, 2009

:: SEPARUH JIWAKU PERGI ::

ramai kawan2 bertanya, kenapa x cari pengganti. kenapa senyap sepi?.

apa mereka tahu isi hati ku. apa mereka pernah tahu kecewa aq?


tidak... kamu bukan manusia yang berada dekat disisiku. adakah kamu layak untuk mengetahui gundah hatiku?

sudahlah.. biarkan aq begini buat seketika. walaupun terpaksa tunjuk bintang seorang diri. baru tadi aq berdiri di diluar jendela. hari mendung... seperti mendungnya jiwa aq tatkala ini. hari hendak hujan, betapa aq tahu air mata mula bergenang. tapi untuk siapa ku tangiskan lagi. biarkan segalanya pergi... kisah cintaku sampai disini. putiknya benih baru aq tak tahu bila? adakah sampai desah nafasku terhenti...


Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati dengan sedarmu
Kau tinggal aku

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati
Kau curangi aku
Kau dustai hati

Benar ku mencintaimu.... (itu dulu lah..)


Thursday, November 19, 2009

:: IKAN GUPPY KU ::

ni la haiwan peliharaan terbaru aq. ikan guppy.. ader 4 ekor

ikan ni baru je seminggu, sajer nak tenangkan fikiran. x dapat tengok laut dapat tengok ikan kat balang pon jadilah.. mula nyer beli 5 ekor, murah jer harga nyer kat pets shop. tapi smlm balik keje dah kojol sekor. bengang jugak, tapi mengikut pengalaman dari bloger n forum2 yang aq masuk, ikan ni memang cepat mati kalau x dijaga rapi. daripada bela "anak ikan' baik bela guppy ni.


Wednesday, November 18, 2009

:: ...DAH HILANG ::

terima kasih kepada follower2 aq yang ingin aq kembali disini menulis luahan hati seorang perindu sepi. pergh.. xnak jiwang la plak mamat ni kan. kepada follower fanatik yang sanggup sms n call tanya mana n3 terbaru thanks aq ucapkan, kerana kamu aq kembali disini.

sorry la yerk, lama x menulis. aq der problem sikit, selain dari bengang dengan hamster aq x pandai jaga baby dia. uh... wallet aq hilang!. detective conan sibuk plak nak minta dia tolong, katanyer kes penyiasatan lom habis lagik. so bayangkan strees sesangat aq ni. dengan nak kejar2 pergi wisma persekutuan wat ic baru, pergi jpj wat lesen baru, pergi bank nak wat kad bank baru... penat tau, nasib la aq ni aq bukan kejer kerajaan. boleh la wat kejer2 tu disiang hari.. malas nak citer banyak, xder mood sesangat. sekadar nak luahkan isi hati jer kat sini.


senarai barang yang hilang:
  • ic
  • lesen memandu
  • maybank card
  • RHB card
  • UO n Jusco card (dh xleh nak g shopping la yerk)
  • RM700++ (duit nak bayar kete RM500 tu..)
  • ader la jugak kertas2 cinta. (ader ker?)
p/s: penulis xkan nyanyi lagu bengang (akim af) sama sekali.

Saturday, November 14, 2009

:: 1 IKLAN 4 LAGU TEMA? ::

percaya atau tidak itulah tajuk n3 aq kali ni, aq sengaja kompolkan semua video klip iklan ni untuk tontonan korang. iklan nyer satu jerk.. tapi lagu tema sampai 4, siap berebut2 lagi nak wat masa tu.. well, yang wat pon artis2 realiti. nak wat camner.. kecuali penyanyi asal. bunkface.. so tengok la yerk..


video
original ads


you olls leh follow link kat bawah ni untuk tengok video artis2 reality kita nyanyi satu lagu lain2 edisi. huhuhuhu... nak letak semua video kat n3 ni penat lak nak tunggu ni uplode.




Tuesday, November 10, 2009

:: SEKALI LAGI DIA MUNCUL ::

Hai alls.. emph.. tq kat SMM sentiasa menanti n3 terbaru dari aq, sorry la yerk. Smlm balik kampung, xder connection internet kat sana. lagi pon kalau balik kampung memang ader temujanji dengan tilam dan bantal aq. huhuhu.. kat rumah sewa ni setakat katil bujang jerk.

ok, nak sambung pasal entiti yang sengaja meninggalkan kesan tapak kaki dia kat beranda rumah aq. semalam dalam kol 2.30 pagi aq dan adik pompuan aq memulakan perjalanan pulang ke kampung halaman. katanyer dia rindu bangat kat mak aq, tapi pagi2 kol 8 dah balik JB semula naik bas. (aq masih diselubungi lembutnya gebo). seperti lazimnya dalam keter aq akan dok mengomel n berkongsi cerita dengan adik aq, maklumlah harap jer satu umah tapi jarang jumpa. asyik mengomel x terasa kami dah sampai kat selekoh simpang perani. Glurp!!! masuk situ je tetiba kabus tebal sikit, aq wat derk jerk.. tetiba adik aq senyap. (dalam hati aq, apsal lak dak ni senyap jerk. kawasan tu memang keras sikit bagi orang kota tinggi). dah lama sedikit aq tengok adik ni cam blur jer aq sambung citer yang kelakar. _ape kena mengena dengan sambungan kesan tapak kaki entiti tu?

oookk, ini kejadian yang kedua berlaku yang meninggalkan bukti, masa tu aq baru sampai kat Pasir Gudang, kebetulan semasa panggilan aq dapat tu aq dok sorang jer coz baru je masuk umah sewa baru. kawan2 lain sampai esok! adik aq cakap ader kesan tapak kaki sebesar dak sekolah rendah, kesan tapak kaki tu bermula dari pintu tengah yang terbuka dan hilang di tingkap dapur sblh sinki. kejadian tu berlaku waktu senja nak masuk maghrib. camner nak kira ngek.. emph, kira nak masuk azan maghrib la tu. kesan tapak kaki tu seperti melalui sesuatu yang terbakar kerana diserikan sekali dengan abu sampah. aq cam x puas hati jerk kan. aq call mak aq.. mak aq mengesahkan kejadian tu. tapi kali ni xder la plak tinggalkan bekas coz rumah aq pakai mozek. hahahha.. agak2 nyer kaki dia x kuat kot nak tenggelamkan mozek umah aq tu!

kesan tu x dibiarkan lama coz x nak menjadi buah mulut orang. kami ni bukan jenis yang suka mendapatkan publisiti, x suka masuk surat khabar or stesen2 TV. mak aq mop je.. sehingga sekarang kami x pernah mengalami sebarang kejadian2 aneh yang meninggalkan bukti lagi, agaknya tunggu sampai dia dewasa plak kot. huhuhu.. umah depan kami sekarang dah xder saper nak duduk, terutama bilik depan coz disitu macam2 kejadian aneh terjadi. tetapi cuma aq n abang aq jer yang berani tidur kat situ. x tau kenapa? bukan kami ni berani tetapi bilik depan tu dah kami tidur sejak kami budak sampai la bilik tu akan diisytiharkan roboh tahun depan. masa kat bilik tu aq selalu kena tindih dengan sesuatu time tido. kadang2 x bernafas rasanya. dan kat bilik tido tu jugaklah aq bermandian peluh selama seminggu time aq xcident masa satu hari nak UPSR. aq nak sambung citer ni, tapi panjang plak daaaa... next time je lah.

rasa nyer bkn ni kot entiti yang ader kat bilik aq



to be continued...

p/s: nak tau x kenapa adik aq diam time kat simpang perani tu. dia cakap kat aq ble kami sampai umah, ader entiti berbisik dengan dia kat cermin sisi. aq cuma angguk2 geleng2 tunduk2...



Friday, November 6, 2009

:: TETAMU GHAIB ::

Sekali lagik salam sayang kat semua pembaca blog setia aq ni. tadi malam masa lepak kat rumah zain, kami tengok skrip 7707.. tetiba je dapat idea nak menulis blog pagi2 buta ni. ni pengalaman sebenar yang telah diceritakan kepada penulis oleh adik penulis sendiri yang mengalami perkara tersebut. aq pon terasalah tempiasnya.

kisah bermula pada lingkungan 4.30am ke 5.30am zaman sekolah2 dulu. Masa tu mak aq ni isteri yang rajin bekerja, untuk membantu suami tercinta menambah rezeki bagi menampung kami adik beradik. biasanya mak aq akan pergi kerja pada waktu yang telah disebutkan tadi. biasanya lepas bas kilang color biru sampai kat depan umah sampai, mak aq akan menjerit mengejutkan adik lelaki aq coz adik aq ni pegi sekolah lambat sikit berbanding abang2 nyer. so kiranya bagi peluang la kat abang2 ni tidur panjang. huhuhu... pendekkan citer hari tu aq yang bangun tutup pintu coz adik aq x bangun2 n malas nak dengar mak terjerit2. pass aq masuk tido, adik aq dengar ada orang ketuk pintu. adik aq pon dengan selamba ke pintu takut2 mak aq balik semula tertinggal barang ke apa ker kan. tapi sebelum buka pintu tu dia tengok lubang. (kat pintu kami tu ada lubang kecik, sebenarnya untuk tombol. tapi kami guna selak atas n bawah jer). masa tengok tu xder sesaper yang dilihat, mungkin kerana x puas hati, dia buka la pintu. pandangan kedepan memang x nampak apa2. tetapi kat bawah betol2 kat kaki dia ada entiti sebijik budak kecik. dengan ketakutan dia tutup pintu dan lari kebilik berselubung.

keesokan pagi rumah kami digemparkan dengan kewujudan bekas tapak kaki bayi di beranda rumah kami. adik aq diam jer... demam! apa yang pelik boleh aq katakan, lantai simen kat beranda aq tu dah bertahun dibuat. tapi kesan tapak kaki tu amat pelik. orang dewasa pijak pon tak tenggelam n meninggalkan kesan ni apatah lagi budak kecik. tapi peristiwna tu x dikecohkan ke misteri nusantara ye kawan2. kami ambil langkah berdiam diri, yang tahu pon jiran2 terdekat dan kawan2 kitaorang jer. cuba bayangkan kalau simen yang baru diratakan, pastu korang letak tapak kaki korang. cam tu la kesan nyer.. ni bukan tapak kaki hantu durian cam citer upin n ipin ok! ni benar2 berlaku. dah bertahun cerita tu berlalu.. tahun demi tahun kesan tapak kaki tu makin kabur. tapi sekarang ni kalau diamati betul2 still masih ader cuma dah kabur.

adakah seperti ini entiti yang dijumpai itu?

apakah anda rasa pelik dengan kejadian yang berlaku itu, bagi kami x hairan kerana itulah kejadian yang meninggalkan bukti. cerita2 sebelum ini yang mengatakan ada penduduk yang terjumpa kain putih melayang didepan umah aq, terlihat pocong didepan jalan aq menuju surau yang kebetulan didepan umah aq, suara bayi menangis n abang aq sendiri pernah terserempak sesusuk wanita bertelekung di bawah pokok jambu belakang umah aq, dua bijik mata merah sedang berterbangan. ini hanya omongan sahaja tanpa bukti yer.. tapi kami sekeluarga dah anggap itu sebagai cerita kosong sahaja. tapi kisah adik aq ni benar2 meniggalkan bukti. cerita ini x habis disini sahaja. ada kes terbaru yang tinggalkan bukti lagi pada episod akan datang... tunggu..


p/s : dunia ni bukan diduduki oleh manusia sahaja!




Sunday, November 1, 2009

:: KENAPA BOLEH JADI BEGINI ::

Salam sayang kat semua pembaca n follower setia blog aq ni. Dah hampir seminggu rasanya dok perhati n baca blog orang jer. sedang blog aq ni x update2. hehehe...


ni nak citer pasal pasukan bola sepak yang gah satu ketika dulu. ala The Red tu, captain dia Steven Gerrard, tau x? ala Liverpool la... aq x berapa suka team ni coz carlsberg yg sponsor kan. kalau wat sorak2 jer ok la tu. boss aq giler betol dengan team ni. kalau boleh setiap perlawanan nak pergi ke Anfield. tapi setahun tu memang ader la pergi kesana... gambar2 dengan pemain team tu saksi dia kat sana. siap berpeluk2 lagi... uh sajer je tayang kat aq ni yang x berapa suka Liverpool. banyak duit tu pergi la wat umrah ker, haji ker? kan elok... maaf ye boss..

hari tu lawan dengan Sunderland team yang x berapa hebat boleh kalah 0-1 sebab ader bola pantai tetiba jer kat depan gawang. pergh.. ingat ni bola pantai ke apa? lawan team hebat Manchester United menang besar plak 2-0. hari ni lawan dengan Fulham leh bodoh2 je kena ayam2 kan 3-1. pergh... memang sengal. Langsung x konsisten team ni. Team kuat leh menang, team lauk boleh kena lauk2an. huhuu.... Minta maaf ye kat peminat fanatik Liverpool. ader yang kena ganyang aq ni karang nak xcited sangat... so bagi peminat2 fanatik tu banyak la bagi sokongan kepada team kesayangan anda itu. yang penting aq ni x sokong mana2, tapi sape yang lawan aq akan pilih team yang kuat jer untuk disokong. huhuhuhu....