CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 18, 2009

:: ...DAH HILANG ::

terima kasih kepada follower2 aq yang ingin aq kembali disini menulis luahan hati seorang perindu sepi. pergh.. xnak jiwang la plak mamat ni kan. kepada follower fanatik yang sanggup sms n call tanya mana n3 terbaru thanks aq ucapkan, kerana kamu aq kembali disini.

sorry la yerk, lama x menulis. aq der problem sikit, selain dari bengang dengan hamster aq x pandai jaga baby dia. uh... wallet aq hilang!. detective conan sibuk plak nak minta dia tolong, katanyer kes penyiasatan lom habis lagik. so bayangkan strees sesangat aq ni. dengan nak kejar2 pergi wisma persekutuan wat ic baru, pergi jpj wat lesen baru, pergi bank nak wat kad bank baru... penat tau, nasib la aq ni aq bukan kejer kerajaan. boleh la wat kejer2 tu disiang hari.. malas nak citer banyak, xder mood sesangat. sekadar nak luahkan isi hati jer kat sini.


senarai barang yang hilang:
  • ic
  • lesen memandu
  • maybank card
  • RHB card
  • UO n Jusco card (dh xleh nak g shopping la yerk)
  • RM700++ (duit nak bayar kete RM500 tu..)
  • ader la jugak kertas2 cinta. (ader ker?)
p/s: penulis xkan nyanyi lagu bengang (akim af) sama sekali.

16 comments:

yoro okino said...

hahha..
sungguh menyentuh ati
malang betol

tengku_fir21 said...

huhuh
sian nyerr...

Tunjuk Bintang said...

yoro okino:
masa hilang memang stress sesangat. nak wat camner kan, rezeki dah x dok.

Tunjuk Bintang said...

tengku_fir21:
emph.. nak wat camner. dah nasib badan bro!!!

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

adoi ..... ko tak bawak parang ke masa langgar kucing ngan kereta....

Pasal kehilangan dompet ko adoi kesiannya tengok ko......

klu aku mmg tension stresss dan nak hamuk je pasal bukan senang nak urus barang yang hilang tu.... kadang rasa macam buang masa aje... nak buat ic... klu tak ade ic jadi budak indon plak

Primadona69 said...

ooo..
ada bela hamster ye...
aku x tau pun?
ms aku dtg..
ko sorokkan ea?
hahahahahah
Rm700 yg ilang tu..
bkn setakat utk bayar kete ye..
tp juga..
utk tlg kawan2..
;p

Penabahari said...

Sedih betul pabila kehilangan dompet yea.. Kita pernah hilang dompet dulu,sedih. Apa pun aq kena bersabar aja ya.

Tunjuk Bintang said...

afzainizam:
kucing xleh sembelih. kalau lembu ke kambing confirm aq panggil kengkawan minta sembelihkan. huhuhuu..

pasal dompet tu memang mengharukan. kalau aq tau la saper yang ambik mau x aq sembelih gak? hahaha..

sabar jer bintang...

Tunjuk Bintang said...

primadona69:
hari ni aq dapat baby lagik. ntah la agaknyer bulan ni musim mengawan kot.. huhuhuhu... xper RM700 tu memang dah xder rezeki aq kot. tapi duit keter tu aq dah bayar tadi. pinjam Along, dia jer yang boleh tolong. aq x suka susahkan kawan2..

Tunjuk Bintang said...

penabahari:
terima kasih kerana memahami, mungkin kita pernah merasai kehilangan tu kan. aq masih tenang menghadapi segala ujian..

secangkir madu merah said...

wei kesiannya, byk yang hilang tu.. dah gi buat report ke? nak buat ic, buat kad bank baru, lesen lagi..duit tu? oi banyak tu.. boleh beli gelang

secangkir madu merah said...

macamana boleh berlaku? careless nya ko tunjuk bintang..

Tunjuk Bintang said...

SMM:
sekarang sume dah settle. beli gelang? hahaha...

Tunjuk Bintang said...

SMM:
benda tu terjatuh sebenarny, bukan salah letak.. setelah diamati betul, customer sendiri yang ambik coz dompet kosong dijumpai di longkang besar berdekatan dengan tempat kejer. cam nak potong je tangan pencuri tu...

ai@reel said...

bersabarlah...

belajar dari kecuain itu moga xkan berlaku dimasa akan dtg...

cik zatil said...

samelah saye pon penah kehilangan barang2 di atas ea..

kena ragut punya pasal, tapi dapat buat i/c free..hehe

sabo ea!