CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, August 4, 2010

:: KENAPA SAYA SUKA KERJA SAYA ::


Kembali lagi di minggu dan bulan yang baru… apa khabar anda semua, hope sihat2 belaka dan menjalani rutin harian yang mencabar ni dengan redha.

Hari ni macam biasa kejer.. kejer dan kejer.. sblm masuk kejer tadi pegi bank settle semua payment. Sewa umah, loan kete and loan ASB. Ingat nak pegi mcD lagi tapi semalam baru zain_azuan belanja mcD, kelmarin plak ada customer belanja KFC.. uh camner nak kurus ni. Hahahahha..

Uh.. sebut pasal keje nak mengeluh pon dah x guna. Kita ni kan Cuma mentimun jerk bak kata zain la yerk.. kelmarin aq baru kena brain refreshing dengan boss aq, selalu sangat compare sales tempat aq dengan tempat yang satu lagi yang kononnya income sales sebulan cam sejuta rasanya. Kadang2 naik muak dengan apa yang dia cakap… bila kita cakap customer complain camni camtu, dan kita bagi cadangan dan pendapat xleh terima plak. Cam segalanya dia yang bagus.. so sesuailah dengan apa yang u dapatkan. So aq ni sebagai pekerja kena respectlah apa yang dia cakap tu semua betul. Kadang2 diam lebih baik.. angguk2 geleng2 iya2 jer lagi bagus. Kan.. kan.. cuku p bulan dapat gaji.

Sebut plak pasal gaji, aq cam bengang la plak kat boss aq, dulu aq ni dipuji. Siap dapat khidmat pesanan ringkas appreciate dengan apa yang dah aq wat untuk mantapkan sales bulanan. Kejer aq dulu pon bagus jerk.. tapi lately ni cam rasa sengal plak.. dia selalu cakap kat aq yang dia buka tempat baru ni x bagi untung kat dia, kena kuar duit simpanan dia untuk top up cover bayar sewa tapak. Seolah2 keadaan tu menyalahkan aq.. aq cukup tertekan dengan apa yang aq jalani selama 7 bulan ni. Mood nak pergi kerja sekadar punch card masuk dan punch card balik. Kelmarin boss aq pon ader mempertikaikan elaun yang aq dapat selama ni. Ntah la aq cam nak cakap jerk kat dia baik xpayah bagi dari nak mengungkit segala. Cam x ikhlas jerk.. aq very2 sensitive dalam hal itu. Tapi dia ada cakap kat aq yang jangan kecik hati apa yang dia cakap. Tapi kalau u olls kena kat muka sendiri u olls x terkesima ker?

Staff yang ada sekarang nip pon xleh nak cover2 bila kawan2 wat silap, direct report kat boss. Biasalah budak baru mesti nak tunjuk korang hebat kan. Nak dapat naik gaji n dapat perhatian cepat. Kalau korang kejer bagus xper jugak… pemalas memang cam si*l. kerja2 korang pon cam hamprak.. xlah nak kata kerja aq bagus! Tapi compare ar sendiri! Kan azuan kan… kita orang lama. Faham2 sudah lah… niat nak angkat kaki dah lama timbul. Kawan2 dah ada lah yang sanggup tolong aq keluar dari neraka kerja yang aq rasa baru2 ni. Hope cepatlah keadaan berubah!!!

Kenapa saya suka kerja saya?

Sebab…

10 comments:

FaizalSulaiman said...

haih..kalu aku kat situasi ko pun akan rasa mcm nak blah je.doa2 byk2 la ok. supaya cepat kuar

biasalah, kalau kita dtgkan untung akan dipuji.kalau tak dikeji..

adat..

Tunjuk Bintang said...

faizal sulaiman:
betapa tertekan nya aq tatkala ini hanya manusia yang berada disekeliling aq jerk tahu.. mereka turut simpati tapi untuk empati tidak yerk.. emph, nak wat camner. kena teruskan jugak. kalau aq xder komitment xper, ni hutang dah berlambak. so kena fikir positif. nk cari kejer sekarang bukan senang..

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhhh ko stilll tabah ler ye... biasalah aku pun kangkadaang berniat nak cabut aje... pasal kalau hati sakit mcam mana nak kerja.... but kalau ko kata tu kita terikat ngan bebanan yang tak tertanggung ni... yup aku pun berhutang gak... kalau tak mana nak ada harta beb.... so aku setuju lah kat ko tu... bukan senang nak senang tu lah jawapannya kenapa ko sauka sangat kat kerja ko tu

Tunjuk Bintang said...

afzainizam:
tergelak aq baca ko nyer komen. ntahlah..
susahkan... tu kadang2 ada manusia terjun bangunan kerana bebanan n kerana bebanan itu yang wat otak x waras. cek2.. oh.. aq masih waras lagi.

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

eeemmm aku pun otak aku pun waras dah... buat dek aje lah tu belakang citer... kalau nak lingkup pun tu belakang punya citer lah ye... aku taak mau pikir sangat

Tunjuk Bintang said...

afzainizam:
hhohohoho..
lingkup tu xlah...
nanti susah plak cari makan..
aq dah lah in charge tempat ni..

secangkir madu merah said...

apa khabar tunjuk bintang?
harap sihat dan ceria selalu...
tabah dan sabar itulah yg utama...bila dah dapat kerja baru yg lebih terjamin barulah bertindak utk tinggalkan tempat kerje kau yg sengat itu...k dik...

salam ramadhan..

Tunjuk Bintang said...

dah ada 3orang offer tempat kerja baru... tapi ntah la...

salam ramadhan gak wat SMM

binafs87 said...

beranikan diri anda..cuba keluar dr zon selesa.buat kerja yg anda passionate with.live life to ur fullest k..tq :)

Tunjuk Bintang said...

binaf87:
tq coz kembali memerhati blog sayu aq ni..