CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, June 27, 2009

:: TANJUNG BALAU ::


Tarikh : ? Jun 2009
Tempat : Tanjung Balau, Kota Tinggi
Masa : 3pm - 6pm

Baru2 ni aq der pergi tanjung balau untuk menghirup udara segar dan sajer je nak lepak tepi pantai. memang fiil aq ble der masalah aq akan pegi pantai atau laut. Tapi hari tu aq just dok kat jeti je.. banyak pose aq ambik kat jeti. dah lama gak tak pegi situ.. ni aq ada sedikit maklumat untuk u olls manalah tau one day nanti nak mandi manda n bercuti bersama dengan keluarga.


Tanjung balau atau perkampungan nelayan merupakan salah satu tempat yang menarik di daerah Kota Tinggi untuk dilawati. Selain pemandangan yang indah, pantai yang menarik untuk bermandi manda bersama keluarga, pengunjung juga boleh melihat suasana perkampungan nelayan. Terdapat juga Muzium Nelayan Tanjung Balau. Ia bertujuan memberi maklumat kepada pengunjuang peralatan yang digunakan nelayan untuk menangkap ikan. Terletak 5km utara dari Desaru, Muzium ni dibina oleh KEJORA yang merupakan salah satu projek pembangunan kat kampung nelayan tanjung balau ni. Muzium ni dibina pada 1992 yang mana ia terbahagi kepada ruangan galeri, ruang rehat dan kedai cenderahati. Kat Tanjung Balau ni gak aq chalet kalau2 u olls nak menginap. Ok.. selamat merancang percutian anda.




ni la gambo2 yang best untuk disiarkan



[Best gak sesekali rehatkan fikiran]

8 comments:

Gadis.. said...

hehehehe..
aku dah g da tanjung balau nie..
boleh tahan cantik :-)

Mohd Noh Basri, said...

bestnyerr orang ada kete..bole jalan2...aku ni kete kebun ada ler.. bagus bro...rajin2 g pantai tengok laut...lapangkan fikiran seluas lautan terbentang...hehehe...kadang2 kita perlu luangkan sedikit masa bersendiri merenung dan muhasabah diri...cheewahhhh:D

Tunjuk Bintang said...

[gadis]
emph.. cantikkan..
masa form 4 n form 5 ikut perkhemahan PBSMM peringkat daerah kat situ. Sebelum tu pon ikut kursus pengawas kat situ. kira selalu gak pegi situ berbanding batu layar dan desaru..

Tunjuk Bintang said...

biasa ar bro.. hidup ni banyak masalah sangat. Semakin kita dewasa semakin banyak benda nak fikir.. pasal keluarga, kerjaya dan juga masa depan yang tak tahu penghujungnya. Bila nak konvoi g air papan.. cakap kat ketua blok:Zul, plan awal2 nanti nak cuti senang.

secangkir madu merah said...

best jugak tanjung balau tu ek.. cantikkk.. teringin pulak nak gi..mcm2 kemudahan ada ke?

QieFLy si Dolce said...

wow bestnyer...

tumpang lalu :p

LavENDer Wind said...

nice view...

Anonymous said...

Cheap and trendy deisgner clothing from ronkaclothing.com where we sell: Patterson J. Kincaid, Face, Golden Goose, Alkemie Jewelry, Brachfeld Parlaghy, ADAM, Twenty8Twelve, Shrugs Ponchos, Mommy Tags, Textile Junkie, Alyce Designs, Vitamin A Silver/Razmatazz, http://www.eicop.org/m-923-lorealcolour-riche.aspx, Decades Denim, Parker, M Missoni, Blush Prom, La Mer Collections, eDM, Colony Sportswear, eDM Private Collection, YU, Ambre Babzoe, A Peace Treaty, Mother of the Bride Dresses, Winter Kate, Joie, Strapless, Sleepwear Sets, Robb and Hugo, Hammitt Los Angeles, Look from London, Large Handbags, Style Stalker, Trench Coats, VaVa by Joy Han, Urban Behavior, Seychelles, Hook & Loop, Blush, T-Los Angeles, Tony Bowls, Homecoming Dresses, Dallin Chase, Blouses, Celebrity by Je Matadi, MiH Denim, Chinese Laundry, Dimrs, we are owls, American Vintage, Short Dresses, Brachfeld Parlaghy, eDress Me, Long-Sleeve, Geren Ford, Blank Denim, Charms, Sachin + Babi - all available from our online designer clothing store at 50% off sale! Check out http://arts.harvard.edu - harvard university arts and fashion.
We admire work of Harvard University Arts and Fashion - best school of arts where great designers learn
how to create great looking designer clothing!