CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, August 23, 2009

:: RAMADHAN KEMBALI LAGI ::


Bulan berganti bulan, akhirnya Ramadhan kembali lagi. Bulan yang penuh dengan ketenangan bagi seorang perindu sepi seperti aq.. Menikmati saat2 berbuka dan bersahur walaupon berseorangan. Aq dah biasa dengan situasi seperti ini. Emph.. persiapan Ramadhan kali ni lebih bermakna kerana aq baru je beli peti sejuk n periuk nasi sehari sebelum puasa. Hehehe... xder la riak nak khabar kat u all.. Bukan pe malas nak g mamak or kedai makan pagi2 yang berembun tu, baik lepak kat umah sambil tengok TV. Huhuhuhu...

Justify FullStart Ramadhan ni aq pon dah tinggalkan xtvt yang x senonoh, berdiam diri walaupon officemate aq selalu cakap perot aq boncit la, pakai baju tegantung la n bla.. bla.. Aq pon x kisah dah orang nak cakap per.. Yang penting aq bahagia (Bahagia ke aq!). 1st ramadhan pon aq suka coz member baik aq dah x couple dengan dak ciner x sunat yang selalu wat aq geram dengan dia. Dah la selalu balik awal dari waktu sepatutnya masa keje, esok g kejer tangan dah bercop tanda kuar dari club n dileher penuh dengan gigitan cinta. Uh... menyakitkan mata wei.. Lastly dia putus gak walau kasih x panjang. Bagus! Bagus! Aq suka.. sekurang2nya member aq ni leh bagi komitment yang lebih baik dengan kejer dia. Bukan per... Aq pon xleh nak sound dia lebih2. Nanti ader yang terkesan dihati.

Bagi mereka2 yang nak taubat, nak dekatkan diri dengan Allah. Ramadhan ni salah satu bulan yang baik untuk lakukan yang sedemikian. Kepada kawan2 n peminat2 blok tunjuk bintang ni, Aq sebagai penulis blog ni nak ucapkan salam Ramadhan dan selamat berpuasa kepada u alls. Hope ibadah kamu ni diterima oleh-Nya mudah2an. Maaf sekiranya selama aq ber'blog' ni ada orang yang terasa dengan hasil tulisan aq., sorry sesangat. Kepada yang sempat pergilah tunaikanlah solat terawih, berpada2 kalau ke bazar untuk beli juadah berbuka n bersahurlah untuk mendapatkan tenaga yang cukup. Renung2kan selamat beribadah..


7 comments:

Indera said...

wishing you a happy Ramadan. Jangan skip2 pose.ehehehe

Tunjuk Bintang said...

[indera]
ok lor.. aq akan pastikan pose aq penuh cam tahun2 sebelumnyer..

secangkir madu merah said...

salam ramadhan juga utk mu semoga ramadhan kali ini memberi seribu rahmat dan anggaplah ramadhan ini adalah ramadhan yg akhir buat kita. Diharap2kan amalan2 kita diterima dan diberkati, insyaAllah..

"Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna"

Anonymous said...

huhuhu... mang syahdu giler criter ko nie.. menusuk jantung ke pundi hempedu... tapi betul ke fakta yang ko ungkapkan nie? jangan pakai tembak je wei, berdosa beso... lagi2 memfitnah... baru nak buat amalan baik di bulan yang penuh barakah nie... tapi sifat membawa mulut n serkap jarang memusnahkan semua... semoga bulan ramadhan yang mulia nie dapat menunjukkan jalan yang benar n sempurna untuk kita meneruskan hidup di dunia yang berliku nie... by da way, cerita ko nie mang best GILERRRRRRRRRRR.........

adie said...

hallo ape kaba, sorry lambat balas msj,selamat menunaikan ibadat puasa

Primadona69 said...

Wah...u jgn ler nak sedih2 sgt.Wlpn i dah tiada lg bg menemani kesunyian u tu...kenangan kt tetap bersama.Kisah aku..dia dan taman cempaka!Hak3..

Tunjuk Bintang said...

primadina69

seperti hari2 ku tanpa kamu... hanya 3 kolam renang yang menenami setiap pagi indahku.