CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, February 3, 2010

:: APA KAU TAHU? ::

salam kembali kepada seluruh pembaca. kemerindui setiap detik aq berbloging lewat masa dulu. uh.. bahagia nya ketika itu, penuh idea setiap minggu pasti ku tepekkan segala apa yang bermain dikepala. tetapi sejak kebelakangan ini kesibukan membataskan aq untuk meluahkan segala apa yang aq jalani setiap hari. yang ada hanyalah nyalaan amarah disetiap waktu jagaku. iyalah tempat baru ni banyak sangat masalah nyer.. dari perangai staff yang ntah apa2, terlalu manja dan x pandai nak wat kejer.. dah macam tukul dan paku, sekali ketuk masuk, camtulah dengan staff aq ni, sekali cakap buat pass tu duduk. alahai... gaji bayar tinggi kerja nya hanya hisap rokok dan bersembang. x naik hangin ker? yang si boss akan cakap kenapa itu macam ni, kenapa ini macam tu, dah siap ke belum? kenapa x siap lagi.. ini masalah kenapa belum settle.. blaaaa... bla... tepon bunyi nak ambil booking customer.. customer dah Q nak sesi soal jawab, customer nak complain dll... blaaa.. blaaa.. uwaaaaa... kadang aq marah jer saper yang ader depan aq. hahahahhaha... PUAS...

yang orang kampung plak sibuk bercerita tentang entiti yang berleluasa ditempat kerja baru aq ni. iyalah.. tempat aq ni dah 5 tahun x beroperasi.. tup.. tup.. dah dibukak buat tempat orang ramai. mulalah ader yang x senang. alahai staff aq pon ader yang jumpa tapi aq wat derk jer.. malas nak layan. kalau dilayankan pasti minda akan dikuasi oleh perkara2 negatif kan.. kadang2 aq tepon kat boss nak tukar tempat lama jerk.. tempat baru ni wat aq lemas... panas.. rimas...

tulah yang wat aq derita kebalakangan ni. langsung xder masa nak on9.. hari ni.. peduli apa aq.. aq longgokkan kerja. aq nak update gak blog aq ni.. hahahhahah.. biar boss marah. biarkan...




Ahli Fiqir
Derita Merindu



Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan
Kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
Bayangan wajahmu selalu di depan mata
Harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu
Itu sebenarnya bahagia
Aku pilih derita

Mungkinkah esok atau lusa
Walau biarpun lama
Akan ku biar tiada
Ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba
Sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula

Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan
Kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan
Terimalah saja kenyataan
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Jika kau dapat memahami
Hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahagia
Jikalau bahagia bersamamu
Hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai



8 comments:

e. indah said...

hye bintang

yups..betul tue ..kering nak tulis apa kadang2 kan ..~~

FaizalSulaiman said...

selamat datang ke writer's block!
wakaka

ada apa weh?hantu ke?

tengku_fir21 said...

huhu...
tulis jerr...

Tunjuk Bintang said...

e.indah..
ya benar.. lagi2 ble otak dah serabut..

Tunjuk Bintang said...

faizalsulaiman:
mana ader orang panggil hantu zaman sekarang ni. kan sekarang panggil entiti.. entiti wahai cikgu

Tunjuk Bintang said...

tengku_fir21:
sekarang aq gigih mencari masa terluang untuk menulis..

secangkir madu merah said...

tunjukbintang...banyak2 sabar..sabar kan separuh dari iman..

sempat jugak kau letak kartun yg hati nya hancur tu...aku harap hati kau tak hancur begitu...

Tunjuk Bintang said...

SMM:
hahaha... hancur hatiku..