CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, September 7, 2010

:: KAD VS E-CARD RAYA ::

dah nak RAYA ker????

Salam muhibah kepada pembaca blog TB, kali ni aq nak citer pasal nostalgia kad raya 7 atau 8 tahun lepas masa zaman2 sekolah dulu dan teknologi masih belum benar2 glamour zaman tu. setiap tahun pasti aq akan dapat kad raya dari kenalan dan taulan, adakalanya aq akan gantung kad2 raya tu kat ranting pokok dan diletak disudut ruang tamu, atau pon tepek kat dinding ataupon letak kat bawah plastik lutsinar kat meja kuih. nanti masa kawan2 datang beraya masing2 tersenyum dengan kad raya yang mereka kirim aq gantung. huhuhuhu.. meriah zaman2 tu tiap malam akan beramai2 kunjung mengunjung.

tapi sejak2 kebelakangan ni setiap tahun aq hanya menerima e-card kat friendster, myspace, facebook dan juga email, x lupa juga mms n sms malam raya. tahun ni aq ada bagi kad raya kat kawan2 terdekat x lupa juga mak n abah. nostalgia tetap nostalgia. yang lama jangan dilupa, yang baru kita teruskan. x gitu kawan2? walaupon sekarang ramai pakai ketupat sri nona yang kecik2 tu, abah tetap suruh mak mengayam ketupat kelapa, rasa lain kata abah. memang nostalgia betul la abah anak yatim piatu itu... mungkin terkenang nenek n atuk. xper abah, syawal nanti kita ziarah kubur nenek n atuk.

4 comments:

FaizalSulaiman said...

opp lupa..terima kasih kirim kad ya!

Tunjuk Bintang said...

ya.. anda salah sorang dari mereka yang bertuah.. huhuhuhuhu

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

woooo ko kerja ape ni reraya.... aku cuti sakan taun ni lahhhh...

apa pun sabar menduga keimanan... kalau ada masa curi masa balik kampung ye cian orang kat kampung tuuu....

Tunjuk Bintang said...

malam raya baru balik kampung...
terus cuti 4 hari start malam raya..
ahaks..
sedih..