CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, September 2, 2010

:: APA YANG HOT? ::

SALAM MERDEKA MALAYSIA KU


salam ramadhan semua kepada pembaca. petang yang panas ni aq nak cerita sikit pasal berita2 yang hot kuar kat paper n media elektronik. of coz iklan pasal pil dan produk kesihatan untuk pelangsingan badan menjadi iklan hot kat paper. iklan kurma, tudung, langsir x kiralah dari Jakel kedai fav beli baju n langsir, Kamdar, n mak kawan aq beli langsir kat Nagoya yer.. apa kes? semua nak berjenama n berkualiti atau nak diskaun. hehehehhe..

yang lain cam iklan perabot cavenzi, ikea dll top gak. x tahan ada bazar habib tu? barang kemas pon ada bazar ker? oh tidak yer... selain tesco, giant, carefour, kipmart dll pasaraya pon sibuk lawan harga. uh.. x tahu nak g mana? lastly g econsave jerk.. kan... kan...

dan yang paling membawa rezeki bulan puasa ni adalah rumah anak2 yatim, artis2 dan VVIP serta menteri sibuk memeriahkan majlis berbuka puasa bersama2 mereka. beruntunglah mereka bila dapat baju raya baru dan duit raya.. dan perkara yang tidak dilupakan adalaha berita2 mengenai kemalanagn jalan raya yang mengerikan dan meragut nyawa. nauzubillah.. dijauhkan lah hendaknya..

tengok ni yang paling ngeri aq tengok?
---------------> tak berani plak nak tengok. hehehe



malam nanti nak wat kuih raya... tunggu n3 selanjutnya...

10 comments:

FaizalSulaiman said...

choyy

igt lagi ya ko:PPP

Tunjuk Bintang said...

apa yang ingat lagi ni FS..
x faham aq.. o yang kiter citer time aq jahit langsir tu yer.. ooo pasal langsir tu nanti aq update kat n3 lain... tunggu...

secangkir madu merah said...

dah brapa jenis kueh raya yg siap? tak tau lah pulak awak juga pandai menjahit langsir...fuh...cayalah...

Tunjuk Bintang said...

SMM, semalam dah siap kuih almond london, first time wat tu. dusubuh hari lagi...

Afzainizam said...

----==--Dah nak raya lah ---==----
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

Sorry Terlalu Lama Tak Ziarah Blog Ni but kita masih kawan sealam maya kan.... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

woooo belum lagi lah rayo... lagi sikit lagi ...bebawal besabar yeee

woohhhh ko ni rajin benor lahhh buat almond london... aku malas cuma rajin gi kilang apollo kat larkin tu beli kuih raya tunjuk segera bayar segera senangkan... adoii raya kali ni dengan kuih raya kek lapis apollo adoiii sedihhh beb

epol said...

apa lg yang hot?cuba jalan2 kat jalan TAR tak pon pegi SOGO..berhot dengan berebut2 dengan makcik2 nak shoping raya sakan..lol

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuka
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

Tunjuk Bintang said...

ok what kuih lapis.. tahun ni aq wat kuih jer.. tahun lepas main tunjuk n beli, tahun ni wat sendiri. ahaks sampai x cukup tido ni ah..
s

Tunjuk Bintang said...

epol..
hot gak kan.. dengan basah ketiak. uhuks..

Tunjuk Bintang said...

afzainizam
selamat hari raya gak, maaf dan ampun dipinta... balik kampung malam raya.. still kena keje. meraung bro...