CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 10, 2009

:: BULAN KELAHIRAN ::

hai olls.. sorry lama x update blog tunjukbintang ni. sibuk dengan guinea pig yang baru sampai dari kedah tu. ala comei sesangat.. dalam proses nak menjinakkan mereka agar tidak takut. selain tu bintang demam 2 hari ni.. tu yang banyak rehat. tapi still kejer cuma ambik masa curi tok rehat. sebab2 kenapa demam bacalah n3 sebelum ni. tadi malam baru asingkan GP betina coz perot dah besar, tinggal tunggu masa jer nak melahirkan. kelmarin putih melahirkan 4 baby tapi kecik sangat baby dia, cam x normal jerk.. tadi pagi cek tinggal sekor jer.. memang dah confirm baby dia x hidup lama. keadaan baby pon lemah sangat. Bulan lepas, tompok beranak dulu dapat 6 ekor tapi tinggal 2 ekor jerk.. sekarang dah leh berdikari sendiri. cute sesangat. (hamster jenis Campbell Dwarf).

ni la tompok yang susukan 2 baby dia.

x lama tompok melahirkan, syiro plak ikut jejak tompok. tapi memang x sangka yang syiro akan melahirkan. coz cam masih muda lagi syiro tu. tapi dah rezeki.. tapi malang nyer syiro ni ibu baru so anak dia yang lahir 6 ekor tinggal 3 ekor sahaja yang tinggal, yang tinggal ni memang cute n lawa2 belaka. itu pon anak dia mengalami tumbesaran yang lembab. coz yang sekor tu dah besar n 2 ekor lagi tu kecik jer. tapi kalau mata dah buka confirmla leh hidup lama. hehehe... syiro n syaro ni jenis syirian hamster.

ni la mak n ayah pada baby2 yang lawa2 tu.


ni time sehari kelahiran baby syiro n syaro


p/s: rindu kat mama.
>primadona69, layak ke aq menang Contest ko tu?
>zain_azuan aq nak mc ni..

21 comments:

e. indah said...

haiii bintang ...
tertunggu2 komen kamu d blog akue tq singgah, ...
even akue pun jarang2 berkesempatan nak update ...

comelnya Tompok tue ...hohohh .. cumel cumel ...

Tunjuk Bintang said...

emph... mereka memang comei2 belaka..

FaizalSulaiman said...

musim2 ibu2 bersalin.ahaks!

Tunjuk Bintang said...

ye lor.. xkan aq nak tipu plaks. aq pikir hamster ni tau ler ble cuti sekolah. hahaha

Ery Farieha said...

agak geli tgk anak menatang x berbulu neh. seb bek da besa2 berbulu. heee. i plak tgk tunggu my cat (ayu) nak beranak :D

Tunjuk Bintang said...

emph... masa bayi jer dia camtu. dah besar cute tau..

g_string69 said...

dear tunjuk,

well bagusnyerr makhayam sekarang ,

bkn jage ank2 hayam dia jerkk,

tikus2 hayam ponn haaaaah sampi beranak pinakkkkk!

well congratsssss to u coz bole bela sampi da 2 keturunan ekkk.

huhuhuhu.

bkn da rezeki tp dah ngedik nak ehem2
hahahahah

yg benaar,

amy_muliahaty

secangkir madu merah said...

eee..geli geleman..

secangkir madu merah said...

syiro n syaro? mcm bunyi nama jepun jerk... taroklah abu ke bakar ke..

zain_azuan said...

wah meriah cucu2 ko... mesti senggonok kan... huhuhu,,,jage bebetol la cucu2 ko tu yer....

zain_azuan said...

ko nak mc?... cuti la fad... aq x kisah.. bukan aq yang bagi gaji kat ko... hehehehe

Primadona69 said...

err..
aku pun geli ar..
tgok anak dier yg abru lahir tu.....
euuwww!!!
hanya kau yg mampu..
memelihara haiwan itu..
teruskanlah...
;p

Tunjuk Bintang said...

g-string69:
emph.. biasa2 jerk.. xkan nak biar dia kawal nafsu. ishk.. ishk..

Tunjuk Bintang said...

SMM:
ala masa baby jer cam tu, dah besar cute tau.

Tunjuk Bintang said...

SMM:
tu bukan nama jepun, tu nama korea. hahahaha

Tunjuk Bintang said...
This comment has been removed by the author.
Tunjuk Bintang said...

zain_azuan:
memang seronok. ni pon ader lagi yang nak beranak..

Tunjuk Bintang said...

zain_azuan:
ok la.. nanti aq mc seminggu yerk..

Tunjuk Bintang said...

primadona69:
aq pasti mampu.. aq akan teruskan..
hahahahhaha..

ai@reel said...

comel mcm tuan dia.ahahhaha gurauje

Tunjuk Bintang said...

tuan dia memang comel.. hahaha