CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 17, 2009

:: EMAS UNTUK KITA ::

rasanya rakyat malaysia lebih tumpukan kepada sukan BOLA SEPAK daripada badminton yang x tau pasang surutnya. sukan bola sepak kita yang terlalu banyak kontroversinya sehinggakan menjadi satu omongan disemua pelusuk Malaysia, x kira disekolah, university mahupun kedai2 kopi. setelah kita menumbangkan juara bertahan Sukan Sea berturut2 iaitu Thailand dengan penuh bergaya 3-1. kini kita pula menggondol EMAS untuk negara kesayangan kita dengan 1-0.




vs


KEPUTUSAN :
MALAYSIA 1 VS VIETNAM 0




p/s: semangat satu Malaysia menjulang Malaysia Emas bola sepak di Sukan Sea Loas. Malaysia Boleh..... MALAYSIA BOLEH...

13 comments:

FaizalSulaiman said...

tahniah malaysia:-)

secangkir madu merah said...

berkesempatan tengok game ni kat rumah, overall pemain2 Malaysia hampeh...mcm tak bersemangat..nasib je dpat gol 1 tu..itupun...malas nak komen ar..

zain_azuan said...

cuak gak bila nengok live tadi... but malaysia telah menghapuskan kehampaan malaysia sebelum ini.... congrot aidil zakuan... ehhehe,,, dia la tunggak utama skuad bawah 23 nie.....

Tunjuk Bintang said...

faizalsulaiman:
ya.. hidup bola, makan bola tido bola.. zzzzzz...

Tunjuk Bintang said...

SMM:
walauapapon, kita menang. tahun2 akan datang xder orang tanya pemain kita hampeh atau tidak. orang akan bercerita oooo.. tahun 2009 Malaysia got gold medal.

Tunjuk Bintang said...

zain_azuan:
amboi2... xder orang lain ker yang nak dipuji, laki rita jugak ko puji yerk..

zain_azuan said...

apa yang penting... kerjasama... huhu..malaysia bolehhhhhhhhhhhhh

zain_azuan said...

apa yang penting... kerjasama... huhu..malaysia bolehhhhhhhhhhhhh

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

sorry bro pasal entry aku ade problem tak siap lagi korang dah comment .... aku dah betulkan...

Tahniah Malaysia jumlah penyokong yang kecil tak semestinya semangat untuk menag pun tipis... tahniah kemarau emas sudah tamat penantian 20 tahun lebih sudah menyinarkembali... dapat Emas beb... walaupun macam menang tak sengaja... janji menang emas...

kesian plak kat viatnam dah 4 kali masuk final...

anaklaut said...

salam....

tahiah kepada jurulatih dan semua pengurusan Pasukan Bola Sepak Malaysia bawah 23 tahun.


kata-kata Henique Calisto, jurulatih Vietnam dari Potrugal tu patut ditelan,

dia berkata dalam surat khabar paper vitenem sehari sebelum perlawanan yg saya baca, Vietnam akan membelasah Malaysia dengan lebihan 3 -0.

itulah bola sepak..

Tunjuk Bintang said...

zain_azuan:
yup.. apa yang penting? kerjasama!

Tunjuk Bintang said...

afzainizam:
tu la yang aq pelik tu... hahaha.. xper, slow2 bro, next time kalau belum siap simpan kat draf dulu, bukan per.. malu nanti bro publish benda x siap. aq x kisah.. balun jerk..

pasal Malaysia got Gold Medal tu ok maa.. sengaja ke x sengaja yang penting menang. pedulilah kat vietnam tu.. hahahahha... Malaysia boleh. cayok.. cayok...

Tunjuk Bintang said...

anaklaut:
memang sukar dijangka... masing2 ada kelebihan. walaupon ramai kawan2 n customer cakap kita menang tanpa sengaja, nasib jer tu dll, cakap pemain lembik dll. tapi hakikatnya sebagai pejuang itulah mereka dipadang.. mengharumkan nama negara sendiri. besar maknanya... tengok sendiri gol keeper vietnam walaupon cedera dia tetap xnak berganjak dari posisi dia. untuk apa? untuk negara masing2.. itulah semangat namanya...