CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 16, 2009

:: INI YANG TERAKHIR ::

ya.. memang benar, blog ini akan menghentikan n3 mengenai pets yang dipelihara oleh bintang. kenapa? sebabnya agak serabut plak rasanya. so untuk n3 yang terakhir... aq post n3 pasal Guinea Pig bahasa inggerisnya atau bahasa melayunya Tikus Belanda atau marmut. GP aq ni ader 2 betina dan sekor jantan. sekor betina sedang sarat mengandung menanti hari.. rasanya cam malam ni jer dia beranak. uhuks... x sabo rasanyer.. yang sepasang lagi sibuk mengawan sekarang. keh..keh...

minat bela GP ni nampak cam cute jer, ble tanya kat pets shops sekitar JB agak mahal laaa.. so ble bukak tenet cari kat online shop, tanya forumer akhirnya dapat gak harga yang memuaskan. tapi ni dari Kedah, so GP ni mengambil masa 8 hours travel dari Kedah tu mai JB naik bas express. Cian dia penat...

penat travel.. still takut dengan bintang


cute sesangat.. triple color tu..

3 ekor ni leh jadikan induk.. pass ni nak bagi dia beranak pinak. pass tu nak wat garden tok they olls. wargh... ble difikir2kan memang gile fantasi aq:

mula2 tu biak sikit2, bagi makan minum yang cukup


pass tu ble dah banyak sikit, teruskan mengawan


ble dah banyak cam ni boleh la bukak mini zoo or jual

wargh... memang inilah impian aq. pass tu yang hamster n bunny pon wat camtu. pergh.. mesti seronok kan.. tapi imaginasi jer kan. mesti banyak halangan yang melanda nanti.


p/s: bintang akan buat satu blog baru untuk semua kisah pets bintang untuk share kat u olls..
>zain, i will make sure yang blog kita akan siap dalam bulan depan..

25 comments:

FaizalSulaiman said...

wargh..banyak gilaaaa..bagus tol ko.ye setuju citer lain la GP neh:-)

ai@reel said...

wah...kagun sungguh dengan minat anda...saya ada bela juga tapi yang kecil je dulu sekarg tidal lagi...

bujang bakal senang said...

mmg bes!aku pn teringin.huhuhu.ko pnye GP jns pe?aku ada jmp GP jns teddy bear.mhl gile rm200 seko.add ym aku abdulhalimreduan@yahoo.com.lh borak2.

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

eemmmm kuat tul mereka mengawan tu ye... mula mula dua jadi empat kemudian banyaknya.....

Guinea Pig eeeemmm baru aku tau yang binatang tu bahasa melayunya marmud...

dah mengandung sarat nak beranak cepatnya.... sangat aktif lah... baguslah tu....

secangkir madu merah said...

hujung2 tahun ni bukan orang je musim kawin, haiwan pon pandai pilih bulan ek? tambah2 musim tengkujuh ni..isk isk isk...

Wan SheVa said...

manyak nye milion2..
wah sepah2 la ni kt kandang tuh..
ade name x sekor2 ni..
*xmmpu dh nk bg name an..
hehehe

Tunjuk Bintang said...

faizalsulaiman:
emph... dalam proses mengembangkan zuriat. huhuhuhu... bair sejuk mata memandang..

Tunjuk Bintang said...

ai@reel:
dulu saya rasa sunyi. sekarang dah x lagi, banyak masa dan wang ringit saya habiskan untuk pets saya. saya puas n seronok... peduli cakap orang..

Tunjuk Bintang said...

BBS:
oo yang tu mesti bulu dia panjang mengurai kan. dari pict kat atas tu leh tau GP aq ni jenis per. aq ader 2 ekor betina abbysian dan sekor jantan short hair. insyaallah nanti aq add..

Tunjuk Bintang said...

afzainizam.. eh bukan la. aq ader 2 betina dan sekor jantan jerk. pic yang bawah tu kan imaginasi aq. hehehe... masa beli tu kebetulan betina tu dah mengandung. takpelah.. cepat sikit membiak..

Tunjuk Bintang said...

SMM:
emph.. nak wat camner kan. dah rezeki.. jangan ditolak..

Tunjuk Bintang said...

wan sheva:
setakat ni memang xder nama. aq pon x tau nak bubuh nama aper.. nanti aq fikirkan..

e. indah said...

wahh hobi bintang nampaknya bukan sekadar suka2 ...
kenapa kamu suka sangat dgn pets? tak ramai yang tahan nak bela jaga ..

bujang bakal senang said...

huhuh..aku jmp kt kdai aritu yg normal 30,absy 50,tedy bear 200,silky kot 200 pstu yg jns botk tgh tpi lionhead 200.gudluck tuk cite2 anda.hehehhe

izakhairi said...

sis nak jugak nyibuk kat sini...
moga imaginasimu akan menjadi realiti...kan...

Primadona69 said...

ya rabbi...
haiwan pe lg ko bela ni sundel...
msti penuh umah ko..
dgn haiwan peliharaan...
eeuuuwww!!!
;p

Arnab Zamrud said...

Alahai, baru nak ikut blog ni, dah nak tutup pulak. Ala... teruskanlah.

Comel juga hamster2 ni ye. Kalau tak bagitau saya mmg ingat depa tu arnab.

Saya doakan cita2 adik akan jadi kenyataan. Sama2lah kita menyokong antara satu sama lain.

Tunjuk Bintang said...

e.indah:
kesunyian benar2 mengajar ku erti sepi yang sekian lamanya. akhirnya ku membawa anak2 angkat yang comel ku untuk dibelai manja. dan aq dah jadi atuk bila anak2 itu melahirkan, aq memberi kasih dan sayang pada mereka yang langsung x pernah menyakitkan hati dan mengguris perasaan. wah.. katanya...

Tunjuk Bintang said...

BBJ:
eh murah la tu...
kat JB ni, kalau yang kecik sikit untuk abby 69.90, ada yang 80.00. short hair pon sama harga. kalau yang jenis long hair tu memang 200. tapi kalau yang matang harga dia 160.00. gila mahal.. tu yang aq online.. dapat 20.00 tapi kat yong peng.. tu pon sepasang jerk.. x jadi beli kat sana coz xder delivery. tu yang order kat kedah tu..

Tunjuk Bintang said...

izakhairi:
moga2 begtu lah...

Tunjuk Bintang said...

primadona69:
daripada aq menyundal lebih baik aq habiskan masa dengan bintang2 ni... sekurang2nya x berdosa! perlu ker nak bagi tau!

Tunjuk Bintang said...

arnab zamrud:
bukan nak tutup blog ni. cuma n3 pasal pets akan dihentikan dalam blog tunjukbiintang ni coz nampak cam dah tersasar dari konsep asal. saya akan bukak blog baru khas untuk pets sahaja. o yerk.. ni bukan hamster.. tapi guinea pig. orang melayu panggil tikus belanda. sama2 kita sokong antara satu sama lain..

zain_azuan said...

lama x masuk.... salam zirah sat.....

Tunjuk Bintang said...

emph... dah tukar n3 baru dah pon..

bujang bakal senang said...

mne ne bru?